Hullámtörő gát épült Abádszalókon

Megosztás

Brutális számok: a 220 méter hosszú hullámtörő gát építéséhez összesen 9000 tonna vízépítési kő került felhasználásra. Az Abádi Kikötőben a Tisza-tó Program által valósulhatott meg a gát kiépítése, amely összesen 10 méter széles.

A védett oldalon a későbbiekben 79 db hajóhelyet építenek ki, sőt, a sétány is funkciót kap.

A jelentős turisztikai fejlesztésekre elkölthető 1,7 milliárd forint sorsáról a Szol24-en is beszámoltunk: akkor azt írtuk, a közel 2 milliárd forintos fejlesztés elsődleges célja, hogy javítsa a térség turisztikai vonzerejét, de ezen felül a tó térségében lévő települések gazdasági erejét és népességmegtartó képességét is növelni szeretnék a beruházással.

Befejeződött a Tisza-tónál az Abádi kikötő hullámtörő mólójának építése.

Uploaded by László Debreczeni Bubu bstúdió on 2024-02-14.

„A gát a kikötő vendégei számára szabadon látogatható lesz, azonban elkezdtük azokat a terveket kidolgozni, hogy a kintről érkezők, azaz a turisták is tudjanak itt sétálni anélkül, hogy a kikötő állandó vendégeit zavarnák – fogalmazott Hoffer Ferenc, a kikötő tulajdonosa, a beruházó Hof-fer Investor Kft ügyvezetője.

Hubai Imre közgyűlési elnök szerint olyan beruházások által segítik a térség fejlődését, amelyek emelik a turisztikai szolgáltatások színvonalát, támogatják a tó vízvédelmi rendszerét, illetve elősegítik a kívánatos ökológiai állapotának megóvását.

Kép: pecaverzum.hu

Kapcsolódó cikkek